Hrady.cz
Rozhledna z roku 2001 v 532 m n m. Stavbu ocelové konstrukce na zděné podnoži s provozním zázemím o celkové výšce 22,1 m se dvěma vyhlídkovými plošinami v 15 a 17 m iniciovalo kulturní sdružení Bezručův kraj a spolufinancovalo město Frýdek-Místek.
pohled na rozhlednu
při výstupu od Chlebovic

Rozhledna Panorama

Graficke pismenko Rozhledna Panorama stojí na úbočí hory Kabátice (601 m n. m.) v nadmořské výšce 532 m n m na katastru obce Chlebovice. Rozhledna byla otevřena v létě roku 2001. Její stavbu iniciovalo kulturní sdružení Bezručův kraj a spolufinancovalo město Frýdek-Místek. Věž tvoří ocelová konstrukce o celkové výšce 22,1 m se dvěma vyhlídkovými plošinami. Dolní plošina ve výšce 15 metrů nad zemí je otevřená a volně přístupná. Horní plošina ve výšce 17,7 metrů nad zemí je obložená dřevem. Vede na ni celkem 93 schodů. Podnož věže tvoří zděná místnost obložená kamenem, kde je umístěna provozní místnost se zdrojem elektrické energie. Poblíž rozhledny je umístěn pomník místního ...