Anenská, Koloredov
Drobná barokně klasicistní kaple sv. Anny v místecké části Koloredov. Vystavěna snad ve 2. pol. 18. století, zbořena při velké asanaci Místku po roce 1966. Výraznějším prvkem kapličky byly volutové štíty a profilovaná korunní římsa.
Hlavní průčelí kapličky
Graficke pismenko Drobná barokně klasicistní kaple sv. Anny patrně z 2. pol. 18. století, která stávala nedaleko zaústění staré Anenské ulice do hlavní ulice spojující původně samostatnou obec Koloredov s městem Místkem (dnes ulice Pionýrů, původně Císařská, Masarykova, Říšská, Dr. Edvarda Beneše). Za kaplí stával areál textilní továrny firmy Carl Herliczka. Kaple byla zbořena někdy po roce 1966 v době megalomanské výstavby panelových sídlišť kolem historického jádra starého Místku.
Dnes je na jejím místě při ulici Pionýrů volná nezastavěná plocha v těsném sousedství obchodu Penny Market.
Ačkoliv kaplička neměla výraznější architektonickou hodnotu, přesto představovala cenný historický a architektonický prvek v maloměstské zástavbě starého Místku.

popis

Kaple měla podobu menší obdélné stavby s výraznými volutovými štíty zakončenými stylizovaným trojúhelným frontonem. V hlavním průčelí, obráceném k jihu, byly umístěny v otvoru se segmentovým záklenkem dvojdílné dveře, kterými bylo vidět do interiéru kaple. Výraznějším zdobným prvkem fasády byla dvojice štukových pilastrů podél vstupních dveří a výrazně profilovaná korunní římsa, probíhající i v úrovni štítů. V jižním štítě byla provedena mělká

61-62 Ostravsko

zaniklý