Zaniklá drobná bezeslohová kaple nejpozději z 2. pol. 18. stol., patrně však starší. Stávala v lukách na okraji místecké části Koloredov nedaleko řeky Ostravice. Zbořena byla na konci 60. let 20. stol. v souvislosti s asanací starého Místku.
Graficke pismenko Zaniklá kaplička v okrajové části Koloredova - původně samostatné osadě, dnes součásti města Místku. Kaplička stávala uprostřed luk, při starší cestě, která vedla z bývalého Koloredovského (Sviadnovského) dvora do centra městečka Místku. Tato zadní cesta vedla souběžně s hlavní císařskou silnicí, která tvořila páteř Koloredova a spojovala Místek (vycházela z náměstí) a slezský Frýdek a kolem které se soustředila veškerá zástavba. Dnes je touto někdejší hlavní silnicí ulice Pionýrů a onou vedlejší zadní cestou, u které kaplička stávala, ulice Malý Koloredov. V minulosti se této lokalitě říkalo Kamenec z důvodu blízkosti řeky ...

popis

V minulosti kaplička stávala uprostřed luk a polí, které se rozkládaly mezi zadky koloredovských domů u hlavní ulice a nestabilním řečištěm řeky Ostravice. Tvořila jí prostá drobná zděna stavba na půdoryse čtverce o straně necelé 2 metry. Hlavním průčelím byla orientovaná k východu, k cestě. Tady byly v segmentem zakončeném otvoru vsazeny dvoukřídlé dveře, přes jejichž horní zamřížovanou část bylo možno nahlížet do interiéru. Jedinou větší