Moje místa 0
Neoavantgardní víceúčelová hala z l.1981-85 podle projektu O. Chmiela. Ocelovou nosnou konstrukci vyrobily Hutní montáže Vítkovice. V r. 2009 rozhodlo vedení města přes protesty obyvatel o její demolici a nahrazení menší sportovní halou a komerčním obchodním centrem. V říjnu 2013 byla hala stržena.
VSH ve Frýdku-Místku od lávky přes Ostravici

Víceúčelová sportovní hala

Graficke pismenko V 50. letech 20. století se ve Frýdku-Místku zformoval organizovaný hokejový klub, ale vzhledem k chybějící ledové ploše v 60. letech v této podobě zanikl. Proto v 70. letech vzniklo otevřené kluziště s patřičnými parametry a v roce 1971 se začalo s budováním kryté haly pro zimní sporty obecně. Autorem arch. návrhu haly byl Oskar Chmiel. Víceúčelová sportovní hala byla dostavěná akcemi "Z" v roce 1985 a o rok později sem plně přesídlil hokejový klub i další ledové sporty. Neoavantgartní hala měla kapacitu 6500 sedících diváků. Jednalo se o ocelovou konstrukci (z Hutních montáží v Ostravě-Vítkovicích) čtvercového ...
Martin Kovář (doplněno redakcí), 3.10. 2013

historie

V době svého vzniku - na počátku 80. let 20. století - technicky i architektonicky zajímavě pojatý projekt rozlehlé víceúčelové sportovní haly. V době vrcholící socialistické přestavby města Frýdku-Místku se hala stala jakýmsi novým symbolem a dominantou města mezi torzy historických jader původních měst. Tímto symbolem se stala i pro mladou generaci po roce 1989. V důsledku velmi chabé údržby ze strany majitele (v médiích označované jako