Zaniklá drobná kaplička obdélného půdorysu krytá sedlovou střechou, s náznaky barokní štukové výzdoby průčelí při nájezdu na dnes rovněž zaniklý starý Koloredovský most. Vystavěna byla patrně nejpozději kolem pol. 18. stol. Zanikla v 80. letech 20. století.
pohled na kapličku z mostu
60. léta 20. století
Graficke pismenko Zaniklá drobná kaplička stávající na frýdecké straně Koloredovského mostu, který spojoval moravský Místek se slezským Frýdkem. Představovala poslední možné místo zastavení věřících před jejich cestou na Moravu. Stávala v těchto místech nejpozději od poloviny 18. století až do 80. let 20. století, kdy byla v souvislosti s likvidací starého mostu zbořena. Dnes je její místo nezastavěno a zarůstá náletem.

popis

Drobná kaplička stávala po levé straně nástupu na Koloredovský most (ve směru do Místku) jakoby mírně utopená oproti úrovni silnice. Kaple měla obdélný půdorys a kryla jí prostá sedlová střecha se zděným štítem bez ozdob a s podlomením obráceným k mostu. K mostu bylo rovněž orientováno vstupní průčelí prolomené prostým otvorem se segmentovým záklenkem do nějž byly vsazeny vstupní dveře. Hlavní průčelí bylo zdobeno okrouhlými nárožími a ve štuku

61-62 Ostravsko

zaniklý