Hrady.cz
Rozhledna Jarník (59,44 m, 606 m n. m.) byla postavena r. 1997 mobilní společností Eurotel, Rádiem Prácheň a městem Písek jako víceúčelová věž (rozhledna + mobilní a rozhlasový vysílač). Na vrchu Jarník stávala již dříve (1904-1918) jednoduchá dřevěná rozhledna, postavená Klubem českých turistů.
Graficke pismenko Rozhledna je přístupná celoročně za příznivého počasí. V případě, že je zamčená, klíče jsou k dispozici v nedaleké chatě Živec. Vstup na rozhlednu je zdarma. Z rozhledny je krásná vyhlídka na Písecké hory, město Písek a celé široké okolí.

historie

Rozhledna Jarník (59,44 m, 606 m n. m.) stojí na stejnojmenném vrchu, který je přibližně 2 km od města Písek (část Budějovické předměstí). Roku 1904 nechal na vrchu postavit jednoduchou dřevěnou rozhlednu písecký Klub českých turistů ve spolupráci s městem. Rozhledna zde stála do r. 1918. Její pozice byla přibližně 1 km od místa, kde stojí dnešní železná rozhledna. Ta byla postavena roku 1997 mobilní společností Eurotel, Rádiem Prácheň a městem