Pozdně barokní návesní kaple čtvercového půdorysu, se stanovou střechou.
Kaple je volně přístupná, situována v severní části návsi, u můstku přes Osecký potok. Interiér není běžně přístupný.
1.4. 2008
popis

Kaple má čtvercový půdorys. Nároží jsou mírně zkosená, lemovaná jednoduchými omítkovými pilastry. Obdélný vstup v jihozápadním průčelí má jednoduché ostění lemované lištou, snad provedené z kamene. Stanová střecha s eternitovou krytinou vrchlolí dřevěnou lucernou v gotizujících formách, nejspíše doplněnou kolem roku 1900. Interiér je klenutý. Udržovaná stavba je cenným doplňkem jihočeské návsi. Kaple tvoří malebnou skupinu s vedlejší požární zbronicí.

Kaple z 2. poloviny 18. století. Střešní lucerna zřejmě z doby kolem roku 1900.

Umělecké památky Čech 2, 1978, s. 544., 1.4. 2008