Barokní zámek byl postaven někdy v 18. století rodem Rymultovských z Kornic, kteří jej vlastnili až do roku 1768. V roce 1926 zámek vyhořel a zanikl.
pohled na dvůr od západu za první republiky
Graficke pismenko Zámek v Horních Bludovicích byl postaven patrně někdy v 18. století za Rymultovských z Kornic, kteří ves drželi do roku 1768. Zámek byl patrně od počátku součástí dvora. Historické prameny o něm mluví jako o barokním objektu. Jednalo se prý o obdélníkovou přízemní stavbu s hladkou průčelní fasádou, z níž měl pouze uprostřed vystupovat jednoduchý rizalit se vstupními dveřmi a jednoduchou mansardou nad nimi. Takto mluví nejisté historické prameny. Skutečnost je však složitější. Mnohá literatura uvádí, že ve vsi zámek doposud stojí. Objekt prý v roce 1926 vyhořel a byl přestavěn do podoby, která jeho zámeckou minulost připomíná velmi ...

historie

Ves Horní Bludovice se poprvé uvádí k roku 1425. V 15. a 1. pol. 16. století však patřila pod Dolní Bludovice. Od roku 1573 však tvoří samostatný statek patřící rodu Bludovských z Bludovic. Později se majiteli stali Bloudovští z Kornic na rozdíl od Bloudovských z Bludovic, kterým náležely Dolní Bludovice. Po roce 1600 přešly Horní Bludovice částečně do rukou Jana mladšího Marklovského ze Žebráče, který však svůj díl vsi obratem prodal Kryštofovi

Jan P. Štěpánek, Šlechtická sídla na Frýdecko-místecku (J. Tichánek), 19.8. 2004