Dnes zaniklý zámek byl pravděpodobně postaven obchodníkem Josefem Skulinou kolem r. 1790. Od roku 1881 byl v držení rodiny Chadrabů až do r. 1948, kdy připadl státu. Byl využíván místním JZD. V r. 1960 byl zámek zbořen a zatopen Žermanickou přehradou.
Pohled do míst, kde stával zámek Horní Soběšovice (dnes pod hladinou Žermanické přehrady)
Graficke pismenko Zámek v Horních Soběšovicích byste dnes hledali marně. Tento venkovský zámeček byl společně se dvorem, který k němu patřil, v roce 1960 zbořen a zatopen Žermanickou přehradou.
Zámek byl postaven v severozápadní části dvora nad levým břehem říčky Lučiny někdy po roce 1790 Josefem Skulinou. Byl tvořen jednopatrovou klasicistní budovou s valbovou střechou. Vstupním průčelím byl orácen k severozápadu do nevelké tahrady. Toto průčelí bylo zvýrazněno tříosým rizalitem se štítem, před nímž byl předložen portikus se čtyřmi sloupky, jenž nesl balkon.
Svou celkovou hmotou i podobou se blížil zámku v nedalekých Dolních Bludovicích.
jps7, 5.4. 2005

historie

Rozdělené Soběšovice s poprvé připomínají od druhé poloviny 16. století, kdy si je mezi sebe rozdělila rodina Sobišovských ze Šinovic. Po několika krátkých vlastnictví jednotlivců se Horní Soběšovice dostaly, na přelomu 17. a 18. století, do rukou Tluků z Tošanovic. Poté se zde vystřídal rod Beesů z Chrostiny a od 20. let 18. století starý slezský rod Křídlovských z Křídlovic. Ti vlastnili i Dolní Soběšovice. Tím byly Soběšovice opět spojeny až

jps7, Zaniklé hrady, zámky a tvrze na Moravě a ve Slezsku (F. Musil, M. Plaček), 5.4. 2005