Moje místa 0
Boží muka nad obcí Pavlov pocházejí patrně z 18. století a jsou dobře udržovaná. Jedná se zřejmě o lidovou barokní zděnou stavbu v podobě hranolu s jehlancovitou stříškou, na jejímž vrcholku se nachází dvouramenný ocelový kříž. Z místa se otevírá krásný výhled na obec a přehradní nádrž Nové Mlýny.
Graficke pismenko Vinařská obec Pavlov na jižním břehu dolní Novomlýnské nádrže dala pojmenování vápencovému hřebenu Pavlovských vrchů, známému spíše jako Pálava, což je odvozeno z dřívějšího německého názvu Pavlova Pollau. Je tu i významné archeologické naleziště, neboť v sousedství leží Dolní Věstonice proslulé nálezem pravěké sošky známé jako Věstonická Venuše. V dominantní poloze nad obcí se na vápencovém bradle tyčí zřícenina hradu Děvičky. K ní vede zeleně značená turistická stezka, k níž se v obci přidává ještě trasa naučné stezky Děvín. V místech, kde stoupající cesta opouští vinice, stojí na rozcestí boží muka. Boží muka se nacházejí asi sto metrů od okraje ...