Zbytky hradu, obehnané příkopem na východě a západě, na vrcholu kopce Králova Hora ve 602 m. n. m. Občasné zbytky zdiva hradu, dnes na některých místech silně zarostlé.
Králova Hora
Celkový pohled od červené turistické cestou od Štítů.
Zbytky hradu jsou k nalezení na vrcholku kopce Králova Hora ( 602 m. n. m. ). Nejlepší přístup je od autoservisu ve Štítech po červené značce. Cesta obtáčí kopec, na pravé straně je málo znatelná cesta, která se stáčí doprava a vede přímo k vrcholku.
Jan Laurýn, 10.8. 2007

historie

Na místě vrcholku zvaném Petrov na Králově hoře se nachází středověká fortifikace hrádku, či strážního objektu. Jméno je neznámé, písemné prameny mlčí a neznámý je i samotný důvod stavby. Přisuzuje se tak nějaká spojitost se sídlem ve Štítech, stejně tak k bližší obci Horní Studénky. Jisté je pouze to, že objekt zaujal úzký stoupající hřeben, který byl přerušen vylámaným příkopem ve skále v

Ivo Rozehnal - zdroj článku: M.Plaček - Povrchová prospekce reliktů šlecht.sídel na Šumpersku 2002, 15.6. 2015

pověsti

Dle pověsti se zde zjevuje přízrak Černé paní, čekající na vysvobození ze zakletí. V ústech, ze kterých šlehají plameny, drží klíče které je třeba vytáhnout. Dokud se nenajde odvážlivec jenž klíče vytáhne musí zde Černá paní obcházet.
    12.6. 2011

popis

Hrad se nacházel ve vrcholové poloze. Na východě a západě je hrad oddělen příkopem a valem. V jádře hradu registrujeme výraznou prohlubeň po nějaké stavbě s nepatrným zbytkem zdiva. Další zbytek zdiva se nachází v mělké jamce uprostřed dispozice. Část hradu je silně zarostlá nálety.
    Olomoucký kraj,  Šumperk  (SU), Štíty