Torzo božích muk z červeného nučického pískovce, z doby kolem roku 1750. Boží muka jsou poškozena, celá horní část chybí. Fragment byl při opravě v pol. 20. stol. druhotně doplněn kovovým křížkem. Boží muka jsou součástí kříže, který byl v barokní krajině "vytvořen" z barokních sakrálních plastik.
torzo barokních božích muk
© Milan Caha 12/2011
Torzo barokních božích muk z červeného nučického pískovce, z doby kolem roku 1750. Boží muka jsou poškozena, dochoval se podstavec a část dříku. Chybí však celá horní část. Fragment sloupu byl při opravě v polovině 20. století druhotně doplněn kovovým křížkem. Boží muka jsou součástí kříže, který byl v barokní krajině "namalován" pomocí několika barokních sakrálních plastik. Středem kříže bylo místo bývalého kláštera v centru Skalice.
Středočeský kraj,  Kolín  (KO), Klášterní Skalice