Hrady.cz
Zděná, 11 m vysoká rozhledna Dalibor s vyhlídkovou plošinou ve výši 8 metrů je soukromá stavba vybudovaná vinařstvím U Kapličky na návrší Kalvárie jihozápadně od obce Zaječí na jaře r. 2012. Je celoročně volně přístupná a k vyhlídkové plošině vede 30 příkrých ocelových schodů.
Graficke pismenko Nevelká, ale originální zděná rozhledna byla postavena vinařstvím U Kapličky v Zaječí na jaře r. 2012 a veřejnosti byla zpřístupněna v květnu téhož roku. Stojí na návrší Kalvárie jihozápadně od obce a v jejím sousedství se nachází vinařská kaplička z r. 2007. Ze Zaječí k ní vede asi kilometrová žlutá značka. Stavba rozhledny svým stylem plně zapadá do okolního kraje vína a sklípků. Je vysoká 11 metrů s vyhlídkovou plošinou ve výši 8 metrů a celoročně volně přístupná. Po vystoupání 30 strmých ocelových schodů poskytuje výhled zejména jižním směrem k Lednicko-valtickému areálu, na vodní dílo Nové Mlýny a Pálavu a za dobré viditelnosti až do Rakouska. Na východě se v sousedství nachází Přítlucká hora s další rozhlednou.
Jaroslav Vavera, 12.6. 2014