Ocelová rozhledna (30 m, 260 m n. m.) byla postavena r. 2009 v projektu Turistické rozhledny Podluží-Cerová ve spolupráci se Slovenskem a EU. Otevřena 16.4.2010. Projekt vypracovali Ing. Miroslav Kopecký a Stanislav Fatěna. Rozhledna v podobě ropné věže připomíná význam této oblasti v těžbě ropy.
Rozhledna Na Podluží

Rozhledna Na Podluží-Nový Poddvorov

Až k rozhledně se dostanete z vesnice Nový Poddvorov pohodlně po asfaltové silnici. Rozhledna stojí přímo na cyklistické stezce, ve směru trasy Čejkovice - Prušánky. Vstup na rozhlednu je zdarma.
22.1. 2012

Historie rozhledny Na Podluží
    Nová pozinkovaná ocelová rozhledna (30 m, 260 m n. m.) byla postavena r. 2009. Rozhledna byla postavena v rámci projektu "Turistické rozhledny Podluží-Cerová" ve spolupráci se Slovenskem podle programu příhraniční spolupráce 2007–2013. Slavnostní otevření rozhledny proběhlo 16.4.2010. Autory projektu rozhledny jsou Ing. Miroslav Kopecký a Stanislav Fatěna. Podoba rozhledny ve tvaru ropné těžební věže byla zvolena na

Jihomoravský kraj,  Hodonín  (HO), Nový Poddvorov