Moje místa 0
V rokli za osadou Lada vede přes potok kamenný most. Mostu se říká most mrtvých. V současné době v dezolátním stavu. Torzo můstku je zřícená stavba přes potok. Prostor okolo mostu je zarostlé dřevinami, vzrostlými stromy a přístup k mostu ještě ztěžují popadané vzrostlé stromy.
Zbytky mostu v českolipské části Lada
© Pavel Vítek 10/2018
Graficke pismenko Lada je městská část České Lípy. Najdeme ji na severním okraji města, vlevo od silnice vedoucí do Nového Boru. K mostu, kterému se říká most mrtvých, se dostaneme z ulice Dolní, která prochází přes celá Lada, severním směrem, okolo zahrádkářské kolonie. Na konci kolonie je dost nepřístupná rokle, v které most najdeme.

popis

V rokli za osadou Lada vede přes potok kamenný most. Původní most byl dřevěný a stál 100 m výš proti proudu potoka. Kamennému mostu se říká most mrtvých. Chodívalo se po něm totiž z osady Lada na bývalý hřbitov ležící na poli nad osadou Častolovice. Most mrtvých je v současné době v dezolátním stavu. Torzo můstku je zřícená stavba přes potok ve Velkém liščím dole, za zahrádkářskou kolonií Lada. Celý prostor okolo mostu mrtvých je zarostlý