Poutní místo na kopci nad vsí Ostré nechali postavit jesuité v letech 1703-7. Skládá se z věžovitých kaplí Nalezení a Povýšení sv. Kříže, mezi nimiž stojí malá kaple Božího hrobu. Všechny kaple stojí na terase, přístupné po dlouhém schodišti.
Pohled od paty schodiště.
Bývalé poutní místo na návrší zvaném Kalvárie se skupinou tří kaplí s Božím hrobem, patrně od Octavia Broggia z let 1703 - 1707. Dnes zde najdeme mohutné schodiště se zbytky křížové cesty a barokních soch.
10.5. 2004

Velmi zanedbané
    Byl jsem vcelku zklamaný, protože místo je v dezolátním stavu, přitom dominuje celému kraji. Z dálky to ovšem není poznat. Schody a sochy jsou v kritickém stavu a stejně tak vnitřek budov. Nicméně pohled do údolí i na hrad Helfenburk stojí za to. Snad se obec přičiní a pomůže to dát do stavu, který bude ozdobou tohoto místa.
    Ústecký kraj,  Litoměřice  (LT), Ostré