Moje místa 0
Kostel byl postaven nákl. obce r. 1631. Ve vsi nahradil dřevěný kostel z r. 1580, který zchátral a na jeho místě stojí kaplička. Kamenný kostel je významným zástupcem architektury 30. let 20. stol. Za sv. válek byly zrekvírovány zvony, nahrazeny železným zvonem a r. 1993 byly zavěšeny nové zvony.
© Jan P. Štěpánek 10/2004
Graficke pismenko Původně stál ve vsi Palkovice dřevěný kostel s věží a dvěma zvony, údajně z roku 1580, u kterého býval i hřbitov. Postupem času však sešel a na jeho místě byla postavena v r. 1850 kaplička sv. Mořice, dodnes stojící na levém břehu říčky Olešná na dolním konci obce. V roce 1631 byl nákladem obce postaven v centru nynější kostel sv. Jana Křtitele a kolem něho zřízen malý hřbitov. Kostel byl postaven z kamene a jedná se o velmi hodnotnou architekturu z doby třicetileté války. V době 1. sv. války musel kostel odevzdat dva zvony pro válečné účely. V r. 1928 byly pořízeny 3 zvony nové, ty však byly v r. 1942 ...