Notice: Array to string conversion in /var/www/hrady/https/funkce_oid_first.php on line 158
Botanická zahrada Petra Albrechta, Prostějov
Botanická zahrada vybudovaná ve 30. letech 20. stol., za války prakticky zničena, dnes obnovena na ploše 4600 m2.
Botanická zahrada
Pohled na vstup do Botanické zahrady z Lidické ulice.

Botanická zahrada

Graficke pismenko Botanická zahrada v Prostějově byla založena roku 1933 pro potřeby škol a veřejnosti. Při svém založení byla zaměřena na regionální flóru, takže její základ tvořilo hlavně rostlinstvo, které se nacházelo v prostějovském okrese. Nejvíc utrpěla za 2.sv.války, kdy část zahrady sousedící s kasárnami zabrala německá armáda. Po válce sice došlo k obnově, ale již nedosáhla své původní rozlohy. Dnes je složení druhů rostlin přizpůsobeno především požadavkům výuky na školách prvního a druhého stupně. Účelem a posláním botanické zahrady je poskytovat návštěvníkům základní údaje o rostlinách, jejich hodnotách, účincích, ale i k relaxaci. Od roku 1986 je ...
Ivo Rozehnal - podle www..prostejov.cz/vecernik/ - aktualizováno 7/2016, 26.4. 2007