Moje místa 0
Farní kostel sv.Jana Křtitele byl založen asi v pol. 14. st. Současná architektura má gotické jádro z 2. pol. 14. st. Pod kostelem se nacházejí krypty. Dnešní úprava věže pochází z poslední třetiny 19. st.,kdy získala věž elegantní novogotický vzhled. Samotný kostel má jednoduchou renesanční podobu.
věž farního kostela
Graficke pismenko Farní kostel sv.Jana Křtitele leží na severovýchodě historického města Frýdku při městské hradbě. Současná architektura kostela má gotické jádro z 2. poloviny 14. století, kdy vznikl současně s městem, přestavěné po mnoha požárech. Vzrůstem počtu obyvatel byla k původnímu kostelu přistavěna nynější kostelní loď a kaple sv.Anny, sv.Kříže, sv.Jana Nepomuského a Bolestné Panny Marie. Kapli sv.Kříže nechal v r.1688 vystavět tehdejší farář Jindřich Samuel Wolf, s úmyslem postavit do ní kříž, který stával na dolním konci Hluboké ulice a jako jediný zůstal neporušen při požáru města v r.1688, ačkoliv vše kolem strávily plameny. Pod kostelem se ...
Farní kostel ve Frýdku (1994), jps7, 31.8. 2004

historie

Farní kostel sv.Jana Křtitele byl založen asi v polovině 14. století zároveň se vznikem města Frýdku. První zmínka o něm pochází ale až z roku 1447. Listinou knížete Kazimíra II. Těšínského z r. 1490 bylo u kostela zřízeno místo kaplanské a 1.8.1604 potvrdil pán Frýdku Bartoloměj Bruntálský z Vrbna příjmy frýdeckého faráře z vrchnostenských důchodů. I když nevíme přesně kdy a kým byl kostel postaven, nepravidelný svislý oblouk mezi presbytářem

Farní kostel ve Frýdku (1994) , jps7, 31.8. 2004