Hrady.cz
Dřevěnou rozhlednu (12 m, 450 m n. m.) nechal postavit Obecní úřad Radětice (truhlář Miloslav Dědič) roku 2004. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 10 m je vyhlídka na Bechyni (4 km), Radětice, Senožaty a další. Rozhledna stojí na okraji Přírodního parku Plziny a je volně přístupná.
K rozhledně vede odbočka ze zelené turistické značky Bechyně - Radětice - Podolsko. Rozhledna je celoročně volně přístupná, vstupné se zde neplatí.
28.4. 2013

historie

Na místě nad obcí Radětice, kde je dnes dřevěná rozhledna (12 m, 450 m n. m.), stával dříve myslivecký posed. Roku 2003 začal starosta obce J. Svoboda usilovat o výstavbu rozhledny, která byla vybudovaná a slavnostně otevřena roku 2004. Rozhledna je dílem místního truhláře Miloslava Dědiče. Rozhledna stojí u lesa, na okraji Přírodního parku Plziny. Nejvyšší ze 4 vyhlídkových plošin je ve výšce 10 m. Je odtud dobrá vyhlídka na Bechyni (4 km),