Hřbitov z r. 1750, s cca 100 náhrobky, nejstarší z doby založení. V třetině 19. století hřbitov spadal pod židovskou náboženskou obec v Milevsku. Poslední pohřeb r. 1948. Rekonstruovaná otevřená čtvercová márnice.
© Milan Caha 05/2009
Hřbitov je cca 500 m od obce. Dostaneme se k němu po polní cestě do Zálší, leží vpravo v lese, cca 30 metrů od cesty. Až téměř k němu lze dojet autem, zaparkovat je možné přímo na odbočce k hřbitovu.
28.5. 2009
historie

Hřbitov byl založen roku 1750, uchovalo se na něm cca 100 náhrobků, nejstarší náhrobky jsou z doby založení. V prvé třetině 19. století hřbitov spadal pod židovskou náboženskou obec v Milevsku. Běžně se zde pohřbívalo do druhé světové války, poslední pohřeb se zde konal roku 1948. Na okraji hřbitova je rekonstruovaná čtvercová márnice. Hřbitov byl restaurován v letech 1990–1991.

Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 28.5. 2009

Jihočeský kraj,  Písek  (PI), Zběšičky