Synagoga postavená v centru bechyňské židovské čtvrti po roce 1827, zřejmě na místě starší stavby téhož určení. Z veřejně přístupného místa viditelné jen úzké novorománské průčelí. Po roce 1945 museum požární ochrany, dnes museum turistiky.
Synagoga a sousední dům
© Ivan Grisa 06/2009
Synagoga se nachází ve středu severní fronty Široké ulice. Parkování možné v místě, od železniční stanice asi 400 m jihozápadně.
Ivan Grisa , 29.6. 2009

Synagoga v Bechyni

Synagoga vznikla v centru bechyňské židovské čtvrti kolem Široké ulice po roce 1827, zřejmě na místě starší stavby téhož určení. Z veřejně přístupného místa je viditelné jen úzké novorománské průčelí. Po roce zde sídlilo 1945 museum požární ochrany (dnes přesunuté do městského musea na náměstí), v současnosti museum turistiky.

Ivan Grisa, dle K. Kuča: Města a městečka..., 1. díl, Libri 1996, 29.6. 2009

Jihočeský kraj,  Tábor  (TA), Bechyně