Moje místa 0
Romantická představa hradu z počátku 21. století. Expozice obsahují vybavení regionálních interiérů 18. a 19. stol., historické dílny, gotickou knihovnu, rytířský sál, zbrojnici, pokoje v gotickém, barokním nebo klasicistním stylu.
Hrad Červený Újezd
Pohled od západu
Graficke pismenko Expozice hradu se může pochlubit ucelenými sbírkami vybavení regionálních interiérů 18. a 19. stol., stejně tak plně funkčními historickými dílnami, gotickou knihovnou, rytířským sálem, zbrojnicí, gotickým, barokním nebo klasicistním pokojem a v neposlední řadě i krčmou. Hrad je živým muzeem, vhodným pro děti, mládež a školní výpravy. Průvodce jim podá odborný výklad, jak se co používalo a vše jim názorně předvede. Před hradem najdete krásné arboretum s vodními plochami a skanzenem vesnické architektury. Téměř všechny prostory hradu si lze pronajmout pro firemní nebo soukromé účely. Po celý rok se zde konají i různé kulturní akce.
Petr Berka , 11.10. 2010

historie

Víte, kdy byl postaven poslední hrad v u nás? V roce 2003 a jeho stavba trvala 18 měsíců. Následná instalace expozic a zařízení byla hotova za pouhých 6 měsíců. Vznikla tak romantická představa stavitele hradu ze začátku 21. století, stejně jako vznikaly podobné stavby v průběhu 18. a 19. století a dnes je pokládáme za historické.
    Petr Berka, 11.10. 2010

popis

Sbírky originálů i replik zbraní, kuchyňského nádobí, řemeslného nářadí, nábytku, hraček, zemědělského nářadí, strojů, zařízení...od pozdní gotiky až do začátku 20.stol. Skanzen drobných vesnických obytných a užitkových staveb.