Významný bod Chřibských vrchů. Úzký asymetrický hřbet tvořený paleogenními hrubozrnnými pískovci až slepenci. Po celé délce větší i menší skalní formy různých tvarů. Vlastní vrchol má pozoruhodný tvar směrem vzhůru se zužující.
Komínky - vyhlídka

Komínské skály

Významný bod Chřibských hřbetů, skalní útvar, 523 m n.m., 1,5 km v. od Bunče, 2,5 km jjv. od obce Kostelany. Úzký asymetrický hřbet s příkřejším severním svahem zalesněný listnatými porosty s převahou dubu, buku a habru tvořený paleogenními hrubozrnnými pískovci až slepenci soláňských vrstev magurského flyše. Po celé délce hřbetu jsou rozesety větší i menší skalní formy, nejrůznějších tvarů. Nejvýraznější skalní útvar, tvořící vlastní vrchol má pozoruhodný tvar. Je asi 8 m vysoký, téměř 20 m dlouhý a nejvíce 5 m široký, směrem vzhůru se hrotovitě zužující. Tvar skaliska modelovalo dlouhodobé zvětrávání různě odolných pískovců a slepenců podél puklin a strmě ukloněných vrstevních ploch. V severním úpatí útvaru tak vznikl i výrazný převis. Několik metrů dále na sever od převisu se nachází horní hrana výrazné skalní stěny vzniklé mrazovým zvětráváním horniny podél puklin (tzv. mrazový srub). Chráněný přírodní výtvor Komínky byl vyhlášen roku 1967 (0,50 ha). Komínky jsou někdy nazývány také "středem Moravy" a údajně měly být také ohňovou horou. Na ohňových horách byl zapalován oheň signalizující nebezpečí pro obyvatele obcí v nížinách při vpádu nepřátelských vojsk do země. V době, kdy byl vrchol vymýcen, patřily Komínské skály k proslulým vyhlídkovým místům. Na počátku 20. století sem často zajížděli hosté a účastníci honů na divokou pořádaných majitelem kvasického panství Jaroslavem Thunem. Několikrát se jich zúčastnil také rakouský následník trůnu, vášnivý lovec František Ferdinand D'Este. Právě k jeho návštěvě dala správa panství roku 1903 vytesat na vrchol skaliska schůdky a opatřit je železným zábradlím. Nosníky zábradlí zasazované do vyhloubených děr byly zalévány roztavenou sírou. Při této práci se síra vznitila a nad kopec stoupal sloup bílého dýmu. To samozřejmě vyděsilo obyvatele obcí, kteří o práci na skalisku neměli ponětí. Přičinlivý žurnalista napsal…  číst dále
Zlínský kraj,  Uherské Hradiště  (UH),