mlýn Podhrad

Podhradní mlýn, Martínkův mlýn
Podhradní mlýn se připomíná už v roce 1571 v souvislosti s výčtem majetku pána na Rotemberku. Funkční byl až do roku 1951. Dnes je v něm mlynářské museum.
Podhrad od silnice
Foceno ze silnice Habřina Hustířany v březnu 2006
Podhradní mlýn se připomíná už v roce 1571 v souvislosti s výčtem majetku pána na Rotemberku. Prvním mlynářem z rodu Martínků byl František, pro nějž mlýn koupil jeho otec kolem roku 1867. V držení tohoto rodu zůstal funkční až do roku 1951, kdy byl přičleněn do JZD. Dnes je v něm mlynářské museum a slouží současnému majiteli Jaroslavu Martínkovi k rekreaci a k poskytování ubytovacích služeb.
Jaroslav Martínek , 27.2. 2009
Královéhradecký kraj,  Hradec Králové  (HK),