Hospodářský dvůr plaského kláštera, postaven roku 1725 opatem Evženem Tyttlem na místě staršího hospodářského dvora, který patřil ke hradu Krašov.
Rohy
Graficke pismenko Dvůr zřejmě nechal postavit na počátku 16. století majitel krašovského panství Jiří Bezdružický z Kolovrat. V roce 1678 prodalNorbert Adolf Miseroni z Lisonu celé krašovské panství plaskému klášteru. Na počátku 18. století vedli plaský cisterciácký klášter opati Ondřej Trojan a Evžen Tyttl, kteří se zasloužili o výstavbu velkých hospodářských dvorů. Jsou to například Býkov, Hubenov, Kalec, Sechutice či Lednice. Mezi tyto dvory patří právě také Rohy, které nechal postavit opat Evžen Tyttl v roce 1725. Po zrušení kláštera Josefem II. byl dvůr ve správě Náboženského fondu, od kterého jej získává kníže Klemens Wenzel Nepomuk Lothar Metternich, jehož rodině ...

Plzeň-sever  (PS)
    Bohy