Zaniklý, zřejmě lovecký zámeček s ne zcela objasněnými dějinami, jenž se poprvé objevuje na mapě I. josefského vojenského mapování z let 1764 - 1768. Dnes je areál v katastrálních mapách veden jako zbořeniště.
Celý areál je poset prohlubněmi po zástavbě
Velká obec Bartošovice (německy Partschendorf), která má asi 1700 obyvatel, leží jižně od města Studénka. Popisovaná lokalita Zámeček se nachází o samotě asi 2,5 km jihovýchodně od místní části Hukovice.
16.3. 2021
historie

Název Zámeček je poprvé prokazatelně doložen na mapě I. josefského vojenského mapování z let 1764 - 1768. Podle jedné z místních tradic se jednalo o sídlo uherských šlechticů. Zámeček je ještě zmiňován na mapě stabilního katastru Bartošovic z roku 1833, kde je zakreslena větší budova, zřejmě dřevěná, což ale existenci zámku nevylučuje. Z některých písemností vyplývá, že tato budova byla jen poddanskou usedlostí, jehož prvním doloženým majitelem byl v roce 1749 Michal Dehmel, dalšími potom v roce 1820 Mates Dehmel, kdy měl dům sloužit jako hostinec a údajně byl součástí tzv. volské cesty, která vedla do Uher. V letech 1833 - 1849 vlastnil objekt Josef Dehmel, jemuž sloužil jako zemědělská usedlost. V 50. letech 20. století byla v areálu umístěna protiletadlová raketová základna a celý objekt byl zbořen. Dnes je vlastní místo Zámečku zarostlé, poseté celou řadou depresí po zástavbě a velkým množství stavební sutě…  číst dále

Dohňanský Dušan - zdroj : F. Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 12.3. 2021

Moravskoslezský kraj,  Nový Jičín  (NJ), Bartošovice