Barokní kostel ze 17. stol. s věží vtaženou do vstupního průčelí, obdélnou lodí a trojboce zakončeným presbyteriem.
Kostel svatého Jana Křtitele
Obec Hvozd se nachází v okrese Rakovník, kraj Středočeský, zhruba 6 km jihozápadně od Rakovníka. Kostel svatého Jana Křtitele se nachází v severní části vsi.
20.5. 2017

historie

Kostel býval původně farním, jak dokazují zápisy z roku 1352. Zdejší farář spravoval také filiálky v Pavlíkově a Lubné, a to až do roku 1384. K hvozdecké faře náležely vsi Senec, Malinová a část Příčiny. V husitských válkách byla fara zpustošena a již nikdy nebyla znovu osazena. Kostel sv. Jana Křtitele i celá farnost byly přiděleny pod správu zbečenských farářů, z nichž někteří byli pod obojí. V

Středočeský kraj,  Rakovník  (RA), Hvozd