Filiální kostel Všech svatých v Hřešihlavech je pozdně barokní obdélná stavba z r. 1768 s obdélným presbytářem, sakristií a oratoří. Ve vstupním průčelí, které vrcholí volutovým štítem a věžičkou, je rizalit s balkónem s rokajovou mříží v patře. Jižně stojí dřevěná zvonice z téže doby.
Kostel Všech svatých
© Jiří Špaček, 08/2015
Ves Hřešihlavy ve stráni nad pravým břehem Berounky, která v tomto úseku byla historicky nazývána Mže, je prvně připomínána r. 1379 a nyní je místní částí obce Kladruby. Vede sem od jihu jen silnice III. třídy, která asi 2 km pod vsí končí v osadě Třímany nad ohybem Berounky. Přes Hřešihlavy prochází červeně značená dálková cesta, která sleduje pravý břeh řeky od Plzně až do Skryjí. Kromě kostela se zvonicí se tu nachází chátrající, pozdně barokní zámeček z 2. poloviny 18. století. Oblast leží zcela mimo železniční síť.
7.9. 2015

historie

Kostel Všech svatých v Hřešihlavech je pozdně barokní obdélná stavba z r. 1768. Obdélný je i prostor presbytáře, sakristie a oratoře. Ve vstupním průčelí je rizalit s balkónem s rokajovou mříží v patře. Průčelí vrcholí volutovým štítem a věžičkou. Vnitřní zařízení je rokokové z doby stavby. Po obou stranách kostela je ohrazení hřbitova s brankami. Jižně od kostela stojí barokní dřevěná zvonice na

Jiří Špaček (zdroj: Umělecké památky Čech 1 A-J, Academia 1977, a informace farnosti Radnice-Zbiroh)), 7.9. 2015
    Plzeňský kraj,  Rokycany  (RO), Hřešihlavy