Hrady.cz
Funkcionalistická železobetonová rozhledna (vysoká 6 m, 321 m n. m.) byla postavena r. 1928 podle návrhu arch. Čeňka Rullera v lesoparku tehdejšího ozdravovacího areálu. Po r. 1948 byly objekty v lesoparku ponechány chátrání. V roce 2011 byla rozhledna nově opravena a zpřístupněna veřejnosti.
rozhledna Kamenný vrch
nově opravená rozhledna
Graficke pismenko Rozhledna na Kamenném vrchu nacházející se v městské části Brno - Nový Lískovec byla vybudovaná v roce 1928 (arch. Čeněk Ruller) v areálu lesoparku nad ulicí Reisova, který sloužil pacientům místní ozdravovny. Ten byl roku 1948, po zrušení ozdravovny, ponechán ladem a postupem času celý zarostl zelení a náletovými křovinami. V 80. letech 20. století bylo z bezpečnostních důvodů (chybějící zábradlí na vyhlídkové plošině) uvnitř rozhledny odstraněno schodiště. Rozhledna postupně zchátrala a uvažovalo se dokonce o jejím zbourání, protože stavba měla narušenou statiku. V roce 2011 prošla rozhledna rekonstrukcí za 4 miliony korun ...
Tomáš Marek, 2.6. 2012