Moje místa 0
Barokní kostel sv. Barbory a sv. Michala z let 1730-333 stojící na místě původního dřevěného kostela z r. 1300. V polovině 19. století upravován.
celkový pohled na kostel od vstupu do areálu hřbitova
© Jan P. Štěpánek 01/2011
Graficke pismenko Kozlovický farní kostel zasvěcený sv. Barboře a sv. Michalovi se nachází v samotném centru obce, na levém břehu říčky Ondřejnice. Stavba je tvořena jednoduchou hlavní lodí s polygonálně zakončeným presbyteriem a štíhlou vstupní věží v západním průčelí. Původní dřevěný kostelík zde byl postaven patrně již kolem roku 1300. Současná barokní stavba pochází z let 1730-33 (což dokládá alianční erb olomouckého biskupa Wolfganga Hannibala kardinál ze Schrattenbachu (1711 – 1738)). Kostel byl vysvěcen v roce 1742 biskupem Jakubem Arnoštem hr. z Lichtenštejna - Kastelkornu (1738 – 1745) a upravována v roce 1851. Od roku je 1944 je spolupatronkou sv. Barbora. Velkou cenností kostela ...
Jan P. Štěpánek, Beskydy-západ: turistický průvodce, 20.12. 2005