Zaniklý lesní zámeček postavili na zač. 20. stol. členové Německého okrašlovacího spolku. Býval vyhlášenou restaurací a oblíbeným výletním místem zejména u Němců z širokého okolí. Za 2. sv. války si ho oblíbili vojáci SS a patrně ze msty byl r. 1945 někým vypálen. Nebyl nikdy obnoven.
pozůstatek lesního zámečku
© Jan P. Štěpánek 07/2005
Graficke pismenko Jednou ze zajímavých a zároveň tajemných staveb v nejbližším okolí města Frýdka, byla dnes již neexistující budova lesního zámečku. Ten stával na okraji Frýdeckého lesa, při tzv. Černé cestě, poblíže dnešní restaurace „U mamy“. Dodnes po něm můžeme na tomto místě nalézt části základů na nichž stával.
Jednalo se o dvě rovnoběžné patrové budovy s přízemním spojovacím křídlem a věžičkou v průčelním štítu každé z budov, jak je možné vidět na historickém snímku.
Lesní zámeček byl vyhlášenou restaurací a výletním místem Frýdečanů. Za druhé světové války se však stal oblíbeným místem vojáků SS, a tak byl jako symbol pomsty koncem války vypálen a již neobnoven.
Upomínkou na zašlou slávu zámečku jsou doposud viditelné základy stavby a pojmenování nově vzniklé ulice „Pod zámečkem“.