Tichá
Dřevěná zvonice, jediný pozůstatek po původním dřevěném kostele. Dřevěná stavba, budící dojem zmenšené kopie větších kostelních zvonic, je ve velmi zchátralém stavu.
pohled na naklánějící se vzácnou zvonici
© Jan P. Štěpánek 10/2005
Graficke pismenko Nenápadná podbeskydská obec Tichá se nachází jen 2 km severně od centra města Frenštátu pod Radhoštěm (okr. Nový Jičín). Sama o sobě nenápadná obec táhnoucí se podél potoka Tichávka však skrývá jednu velmi cennou stavbu. Není jí ani feudální sídlo, ani monumentální chrám, nýbrž nenápadná dřevěná zvonička. Je cenná především pro svou autenticitu. Vypovídá o beskydském umění práce se dřevem, které se v těchto končinách podílelo takřka na všech stavbách, o víře lidí a unikátní dřevěné lidové architektuře, která z Beskyd velmi rychle mizí. Zvonička se nachází na okraji areálu zdejšího hřbitova, na hraně srázu k potoku Tichávka. Zvonička se skládá ...

Nový Jičín  (NJ)