Částečně opevněné místo s nejistým účelem. Plocha s malým výběžkem leží nad údolím říčky Ondřejovice, u které je nedokončený vylámaný příkop o hloubce 2-3 m a šířce 4,5 m. Usuzuje se, že zde bylo započato budování drobné opevněné strážní povahy nebo místo sloužilo jako stanoviště pro kanón.
Pohled od předpolí na lokalitu
Graficke pismenko Pod vrcholem Skalka, na hraně svahu prudce spadajícího do údolí říčky Ondřejnice na jehož protější straně vystupuje vrchol Hradisko s hrádkem Myslík, se nacházejí terénní pozůstatky pozoruhodné fortifikace. Lokalitu tvoří malý výběžek oddělený od mírně stoupajícího okolního terénu říční terasy do skály vylámaným příkopem hloubky 2-3 m a šířky 4,5 m v nejširším místě. Příkop však viditelně není dokončen. Centrální plato je oválného tvaru cca. 11 x 8 m z něhož vystupuje směrem k severovýchodu jazykovitý výběžek nad říčku Ondřejnici. V důsledku eroze či sesuvu části severní strany lokality, je možno usuzovat, že zmizela až 1/3 původní plochy místa. Místo bylo ...
jps7, 5.5. 2005

historie

V pramenech je vesnice Kozlovice prvně připomínána v roce 1294 jako villam nostram Pozmansforff, později Coslowicz, Pokmansdorf, Cozlovic, Kozlowice,...a to dle původního názvu říčky "Coswezt"-kosý, křivý. Ves vznikla koncem 13. století jako integrální součást hukvaldského panství. Na okraji katastru byla nedávno objevena výrazná terénní anomálie, připomínající středověký hrádek. Bohužel z této lokality zatím neexistují žádné datovatelné

připravovaná publikace: Šlechtická sídla na Frýdecko-Místecku (J. Tichánek a kol.), 4.5. 2005