Kamenná kašna z roku 1827 v horní části náměstí, na místě starší dřevěné kašny. Na soklu uprostřed, pravděpodobně renesančním, stojí barokní socha Siléna, vychovatele boha Dionýsa, s postavou dítěte (snad malého Dionýsa) v náručí. Socha byla do Telče převezena pravděpodobně z Dačic.
Kamenná kašna z roku 1827 stojí v horní části náměstí, na místě starší dřevěné kašny. Na soklu uprostřed, pravděpodobně renesančním, stojí barokní socha Siléna s dítětem v náručí. V řecké mytologii byl Silénos vychovatelem boha Dionýsa, dětská postavička tedy zřejmě znázorňuje právě jeho. Socha byla do Telče údajně přivezena z Dačic a ke kašně původně nepatřila.
Vysočina,  Jihlava  (JI), Telč