Kluk

Slavče
Vrchol Kluk nad obcí Křemže s výškou 740,6 m n. m. Výrazná úvodní dominanta Haberského pohoří Blanenského lesa. Zalesněná oblast s dalekým výhledem ze skal na vrcholu.
Křížek a schránka s pamětní "knihou"
Graficke pismenko Vrch Kluk se nachází nad obcí Křemže. Místo je zalesněné s kameným vrcholem. Při dobré viditelnosti je krásný pohled na protější vrchol Kleť (1084,2 m n. m.).
Nejbližší vlaková zastávka je ve Vrábči (cca 2 km). Pro delší trasu je lepší zvolit cca 4 km dlouhou cestu po po zelené turistické značce ze zastávky Křemže, nebo z druhé strany ze zastávky Hradce.
Michaela Homolkova , 6.5. 2009

turistické

Vrchol Kluk naleznete v krajině mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem v Haberském pohoří, které je jednou ze dvou dominant poměrně známějšího Blanského lesa. Jižní část s tisícimetrovou Kletí je v krajině výraznější, a tak vrchol Kluk se svými 741 m se může pyšnit alespoň tím, že jím celé Haberské pohoří začíná. Na Vrchol Kluk se nejsnáze dostanete po turistických značkách z obce Křemže nebo ze železniční zastávky Vrábče. Hřeben pak dále

Array
     České Budějovice  (CB)