Neobarokní stavba z roku 1801 sloužící jako radnice do připojení Zábřehu nad Odrou k Ostravě. Po rozsáhlé rekonstrukci v roce 1994 slouží jako modlitebna Bratrské jednotě Baptistů.
východní štít modlitebny

Krátká historie

Graficke pismenko V dnešní části Ostravy-Zábřehu, Starého Zábřehu, se nachází bývalá radnice (postavena v roce 1801) účelům až do doby, než byla k připojena k Ostravě. Architektonická památka má neobarokní prvky a nedávno proběhla rozsáhlou rekonstrukcí. V součastnosti se zde nachází Bratrská jednota Baptistů. Ti objekt koupili v roce 1993 a po rekonstrukci byla budova zahájena do provozu roku 1995.
lj; bjb a turistika, 19.2. 2007

Popis zábřežské radnice a okolí
    Stará radnice v Zábřehu nad Odrou se nachází v centru bývalé vesnice na okraji dnešního parku. Park byl původně zámeckou zahradou zábřežského zámku, který leží na jeho protější straně. Mezi radnicí a zámkem protékal parkem a dodnes protéká Zábřežský potok, který se asi po kilometru vlévá do Odry. Dnes je potok však zatrubněn a volně teče jen jeho poslední část. Poblíž radnice se nacházejí všechny důležité objekty Zábřehu: na kopečku za ní zámek

Ivan Ryška, 5.5. 2007