Dvě expozice vojenské techniky užívané ve 2. polovině 20. stol. vystavené v Novém a Starém Bohumíně.
bunkr
maketa řopíku
Expozice vojenské techniky společnosti Ironclad má dvě části. Krytá část se nachází v Novém Bohumíně na adrese Čáslavská 1067, vnější část pak ve Starém Bohumíně, Oderská 93. Otevírací doba platí pro krytou část, vnější část na otevřené ploše je přístupná po předchozí dohodě.
11.2. 2022
historie

V kryté části expozice vojenské techniky jsou vystaveny uniformy, části výstroje a zbraně, které jsou známy většině mužů, kteří byli na vojně. Součástí výstavy je i projekce videoklipů s armádní tématikou. Tato v tuzemsku ojedinělá expozice se věnuje opomíjenému období od šedesátých let minulého století až do současnosti. V rámci vnější expozice je vystaven vozový park zahrnující těžkou vojenskou techniku, kde si lze pořídit nevšední fotografie, prohlédnout si techniku i v jejím interiéru. Vozový park zahrnuje OT 64 SKOT, OT 64 SKOT RO3, UAZ 469 UN, UAZ 469 Hunter, Praga V3S, PLDvK protiletadlový dvou kanon a spoustu dalších.

Moravskoslezský kraj, Bohumín-Nový Bohumín