Lovecký zámeček – volně stojící jednopatrový dům z 18. století, původně lovecká chata rodu Rothschildů. Postaven v romantickém stylu. Nyní slouží jako restaurace. Interiér v nedávné době zrekonstruován, zajímavostí jsou původní kotce pro lovecké psy.
Pohled na Lovecký zámeček Šilheřovice od příchozí cesty.
Lovecký zámeček Šilheřovice se nachází přímo v prostorách zámeckého parku u zámku Šilheřovice. Romantická budova zámečku, postaveného jako lovecká chata, pochází z 18. století a v minulosti patřila rodu Rothschildů. Dnes je zámeček po úspěšné rekonstrukci a je zde provozována restaurace. V interiéru budovy je nejvýraznější hlavní jídelna s krbem, která je vyzdobena v loveckém stylu. U zámečku se také nacházejí původní kotce pro lovecké psy.
Miroslav BITTER, 24.3. 2008
    Moravskoslezský kraj,  Opava  (OP), Šilheřovice