Vodní nádrž na stejnojmenném potoce (0,6 km před jeho ústím do Moravské Sázavy) zprovozněná v roce 1971 jako zdroj pitné vody pro Zábřeh, později využívána k rekreaci. Dnes v soukromém vlastnictví a veřejnosti nepřístupná, rybolov je možný s místenkou. Kamenitá sypaná hráz je dlouhá 151 metr.
hráz

přehrada Nemilka

Graficke pismenko Dříve zde bylo údolí s potokem Nemilkou, na němž stával vodní mlýn patřící ke tvrzi v Nemili. Je zmiňovaný v kupní smlouvě mezi urozeným pánem Ladislavem Velenem z Žerotína a kupujícím – rytířem Kryštofem starším Huberckem z Belnsdorfu. Později zde byla zřízena kartáčovna. Z mlýnského kola byl udělán stůl, který je dnes na tvrzi. Údolí bylo zatopeno nově budovanou přehradou v 70. letech 20. století. Původně šlo o nádrž na pitnou vodu pro Zábřeh. Později bylo u hráze přehrady pěkné koupání. Dnes je přehrada v soukromém vlastnictví a není veřejnosti přístupná. Rybolov je zde možný s místenkou.
Vede sem pěší turistická značka, Zábřeh – Nemile – Nad Přehradou – Klárinka – Zábřeh. Délka trasy: 12 km
Jaromír Schoffer , 23.3. 2010