Kaple je drobná stavba ojedinělé okrouhlé půdorysné dispozice. Volně stojící orientovaná zděná omítnutá stavba podkovového půdorysu s konvexně vybranými rohy. Zastřešena plechem pobitou kupolí s polygonální lucernou s cibulí. Interiér je zaklenut pruskou klenbou a závěr kaple konchou.
Žádlovice jsou část města Loštice. Leží 2 km západně od Loštic a Loštice 6 km jižně od Mohelnice. Kapli sv. Rodiny najdeme v centru u silnice vsí procházející, která vede do Pavlova.
popis

Kaple sv. Rodiny je drobná stavba ojedinělé okrouhlé půdorysné dispozice s kupolí, v okolí se nikde nevyskytující. Jedná se o volně stojící orientovanou zděnou omítnutou stavbu podkovového půdorysu s konvexně vybranými rohy v průčelí. Zastřešena je plechem pobitou kupolí s polygonální lucernou s cibulí, krytou břidlicí. Po stranách okna s půlkruhovými záklenky v profilovaném štukovém rámu s půlkruhovým záklenkem. Fasáda kaple je hladká, členěná korunní profilovanou římsou. Vstup do kaple pravoúhlý, bez rámování. V průčelí nad římsou se nachází pětiúhelný nástavec s nikou zaklenutou segmentovým obloukem a ve vrcholu umístěno štukové Boží oko. Interiér má půdorys tvaru čtyřlistu a je zaklenut pruskou klenbou a závěr kaple konchou.

Olomoucký kraj,  Šumperk  (SU), Žádlovice