Barokní sousoší Piety z roku 1735 u silnice do Moravičan bylo opraveno v polovině 19. století nákladem Rosalie Pluskalové. Ta financovala i zřízení volné kopie na opačném konci městečka, u silnice na Bouzov.
Pieta u silnice do Moravičan: pohled zepředu

Sousoší Piety v Lošticích

U silnice do Moravičan, dnes pod svahem nájezdu na most přes silnici R35, se nachází barokní Pieta, datovaná rokem 1735. Jedná se o práci neznámého místního sochaře. V polovině 19. století byla opravena nákladem Rosalie Pluskalové, která v téže době nechala zhotovit i volnou repliku, umístěnou u silnice z náměstí na Bouzov (před mostem přes Třebovku).
Olomoucký kraj,  Šumperk  (SU), Loštice