Věžový železobetonový vodojem z roku 1932 s vyhlídkovou plošinou na vrcholu je hlavní dominantou města Pečky. Je nejviditelnější součástí městského vodovodu, postaveného podle projektu místního rodáka Ing. Františka Uhra.
Věž od západu

Vodárenská věž v Pečkách

Graficke pismenko Roku 1930 vypracoval místní rodák Ing. František Uher projekt městského vodovodu pro město Pečky. Voda se jímala v nedalekých Tatcích, čerpala se do věžového vodojemu, vysokého 38 m, ze kterého se samospádem rozváděla po celém městě.
Vlastní vodárenská věž je velmi elegantní stavba, která zároveň nese i vyhlídkovou plošinu. Na šesti štíhlých válcových pilířích spočívá vodojem o objemu 450 krychlových metrů, prostředním válcem stoupá schodiště a potrubí.
Stavbu celého vodovodu včetně věže provedla mladoboleslavská firma Ing. Hráský, Ing. Jenč a K. Dub. Provoz byl zahájen 1. 7. 1932. Věž byla opravena v 90. letech 20. století, vyhlídkovou plošinu dnes bohužel zabírají především antény mobilních operátorů.
Ivan Grisa, dle H. Hlušičková a kol.: Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, III. díl, Libri 2003, 22.6. 2010