Liebshausen, Lobkowiczký pivovar s rybníkem, byl jedinečný v tom, že celý mechanismus pivovaru a sladovny byl poháněn za pomoci žentouru, ve kterém jako hybná síla byli zapřažení koně. Zrušen r. 1934.
Obec Libčeves se nachází zhruba 11 km ssv. od Loun při silnici I/15, spojující Most a Lovosice. U rybníka pod zříceninou zámku se nalézá malý pivovar knížete Lobkowicze zvaný Liebshausen. Vařil ročně cca do 5000 hl piva, odolával z okolních malých pivovárků konkurenci velkých pivovarů asi nejdéle a pivo dovařil až za období hospodářské krize v roce 1934.
historie

V 18.století se rozvíjí značně hospodářství panského velkostatku v Libčevsi.Vznikají nové stavby zemědělsko-hospodářské jako sýpky nebo stodoly a zřizují se poplužní dvory. Rozšířil se starý hospodářský dvůr jihovýchodně od zámku, stáje a chlévy, a je postaven nový ovčín i panský pivovar s rybníkem. Jedinečnost této stavby byla v tom, že celý mechanismus pivovaru a sladovny byl poháněn za pomoci žentouru, ve kterém jako hybná síla byli zapřaženi koně. Pivovar byl zrušen r. 1934.

Ústecký kraj,  Louny  (LN), Libčeves