Kostel sv. Prokopa vznikl přestavbou poutní kaple v l.1708–10, kterou vedl architekt Jan Blažej Santini-Aichel na zakázku Fr. Rosalie Boženy z Dubé, provdané Kinské. Výraznou přestavbou prošel v r. 1900. V interiéru oltář s obrazem od J. Hellicha.
Fatal error: Uncaught Error: Class 'ThumbNew' not found in /var/www/hrady/class/class.titlepicture.php:39 Stack trace: #0 /var/www/hrady/https/index_mista_oid.php(27): TitlePicture->getTitlPic() #1 /var/www/hrady/https/index_oid.php(151): include('/var/www/hrady/...') #2 /var/www/hrady/https/index_hlavni_template.php(278): require('/var/www/hrady/...') #3 /var/www/hrady/https/index.php(613): include('/var/www/hrady/...') #4 {main} thrown in /var/www/hrady/class/class.titlepicture.php on line 39