Kamenný pomník obětem I. světové války byl zhotoven ve 20. letech 20. století. Slavnostně byl odhalen r. 1937. Na bočních pylonech jsou nápisové desky se jmény obětí války.
Pomník obětem 1. světové války byl zhotoven ve 20. letech 20. století ve funkcionalistickém slohu, ale slavnostně byl odhalen až v roce 1937. Pomník se nachází před budovou bývalé školy na prostranství trojúhelníkového tvaru s nízkým oplocením. Restaurování pomníku proběhlo v roce 2016.
Luděk Beneš, 13.7. 2012
historie

Pomník obětem 1. světové války byl zhotoven ve 20. letech 20. století ve funkcionalistickém slohu, ale slavnostně byl odhalen až v roce 1937. Restaurování pomníku proběhlo v roce 2016.

Středočeský kraj,  Nymburk  (NB), Svídnice