Rozhledna Maják-Šrotík je oplechovaná betonová věž v podobě přímořského majáku navazujícího na objekt v podobě pirátské lodi pojmenované Naděje. Byla postavena na přelomu let 2007- 2008.
Maják Šrotík
© Luděk Vláčil 08/2019
Graficke pismenko Rozhledna Maják-Šrotík se nachází na západním okraji města při Brněnské ulici (u její křižovatky s ulicí Tovární) v areálu společnosti REC Group (dříve Kovosteel) asi 400 m od nádraží Staré Město u Uherského Hradiště. Rozhledna v podobě přímořského majáku je dobrým orientačním bodem. Zajímavá je také navazující pirátská loď pojmenované Naděje. Maják stojí nedaleko vstupu do KOVOZOO. Na protější straně silnice vzniklo pro areál velké parkoviště. Vstup na Loď i maják je zdarma.
Jiří Špaček a Luděk Vláčil, 18.9. 2019

historie

Betonová věž v podobě přímořského majáku, jejíž povrch je oplechován, byla budována od prosince 2007 do dubna 2008. Její celková výška je 27 metrů a na vyhlídkovou plošinu ve výši 23 metrů vede 96 schodů. Nechala ji postavit společnost, která se zabývá výkupem a zpracováním kovového odpadu a pro veřejnost byla zpřístupněna 26. dubna 2008. Rozhledna byla vybudována netradičně v podobě majáku a její okolí je postupně upravováno tak, aby

Jiří Špaček a Luděk Vláčil- zdroj: http://rozhledny.webzdarma.cz a další, 18.9. 2019

věž