Kostel sv. Bartoloměje je barokní stavba z 1.pol. 18. století. Vysvěcen v r. 1741. Vedle hlavního vchodu jsou umístěny sochy sv. Františka z Pauly a sv. Jana Nepomuckého, které nechal ve Vídni zhotovit v r. 1821 F.K. Chorinský a daroval je měšťanům. Původně byly umístěny na kamenném mostě ve Veselí.
Pohled od jihozápadu
Barokní stavba postavená v první polovině 18. století. Vysvěcen byl v roce 1741. Uvnitř můžeme vidět kvalitní malířské výzdoby a původní varhany. Vedle hlavního vchodu kostela jsou umístěny sochy Sv. Františka z Pauly a Sv. Jana Nepomuckého. Obě sochy nechal ve Vídni zhotovit v roce 1821 František Kajetán Chorinský a daroval je měšťanům. Původně byly sochy umístěny na prvním kamenném mostě ve Veselí
stránky města Veselí nad Moravou, 18.7. 2004
otvíračka