Barokní klášter postavený v letech 1717–39 majiteli veselského panství. Zrušen roku 1784, nedlouho po ukončení stavby (1764). Kostel slouží nadále jako farní. Obnoven po poškození za II. světové války.
Klášterní komplex
Bývalý klášterní kostel řádu Servitů z let 1717 - 1734. Je jednou z nejhodnotnějších památek na Hodonínsku. Upoutá vysokou střechou s malými věžemi a vysoce kvalitní barokní architekturou. Se stavbou započali tehdejší držitelé veselského panství manželé Želečtí. Vysvěcen byl v roce 1739. Z umělců, kteří se podíleli na jeho vnitřní kvalitní výzdobě známe pouze J. J. Schaubergera - boční oltáře Panny Marie a Sv. Barbory (dokončen v roce 1739) a vynikajícího vídeňského malíře F. A. Maulbertsche - autora velkého zaoltářního obrazu. Je možná účast O. Schweigla. Hodnotné jsou i řezbářské a kovářské práce. V hrobce pod kostelem jsou pohřbeni členové servitského řádu, zakladatelé kostela a kláštera Želečtí a příslušníci rodu Chorinských.
otvíračka

Přístup od vlakového a autobusového nádraží asi 3 minuty. Otevřen celý během bohoslužeb,jinak po uzamčenou vnitřní mříž. Nedaleko zámek s parkem.

Stanislav Brebera, 9.7. 2004

Jihomoravský kraj,  Hodonín  (HO), Veselí nad Moravou