Zcela zaniklý zámek, který nechal jako součást dvora postavit v roce 1660 tehdejší majitel bzeneckého panství Jiří Kryštof Pruskovský z Pruskova. V roce 1925 za hraběte Antonína Magnisova byl dvůr rozparcelován a zámeček připadl obci Vracov. V letech 1969 - 1970 byl zámek kvůli jeho zdevastovaném stavu zbořen.
Pohled na areál od severu
V důsledku přechodu Břeclavi do šlechtických rukou přešly v roce 1293 do Vracova hradské úřady a hovoří se o provoncii Vracovské. Absence hradu či tvrze způsobila, že správa provincie sídlila ve dvoře ve východní části obce. Vzhledem k tomu, že Vracov po kráké době připadl k bzeneckému panství, tak zde šlechtické sídlo neexistovalo až do poloviny 17. století. Až v roce 1660 nechal tehdejší majitel bzeneckého panství Jiří Kryštof Pruskovský z Pruskova postavit severně od dvora nevelký zámeček. Byla to prostá patrová obdélniková budova s mansardovou střechou a sloužila jen k občasným pobytům popřípadě jako sídlo vrchnostenských úředníků, a to až do roku 1925, kdy za Antonína Magnisova byl dvůr rozparcelován a zámek připadl obci. Ta v něm zřídila byty, ale opravy neprováděla žádné. Po roce 1945 zde JZD skladovalo oleje. Zámek nadále chátral až byl v letech 1969 - 1970 zbořen. Dnes jsou v místě soukromé zahrádky.
Dohňanský Dušan podle F. Musil, M. Plaček : Zaniklé hrady, zámky a tvrze Moravy a Slezska, 8.7. 2020
Jihomoravský kraj,  Hodonín  (HO), Vracov